Általános szabályok (kötelező olvasmány)

Szabályzatok, ismertetők, leírások, rövid összefoglalók. Ismerd meg világunk alkotható fajait. Olvasd el rövid ismertetőiket, és ha kedvet kaptál, regisztrálj be és alkosd meg karaktered!
Kép
Röviden: Kedvcsináló a világunkhoz: ÁFSZ Választható fajaink EOF teremtéstörténet Világtérkép
Válasz küldése
Avatar
Prof. El'doro Morte
Admin - Boszorkány, MSZA igazgatónője
Hozzászólások: 1047
Csatlakozott: 2009. dec. 27. 18:11
faj: boszorkány
avatar: Eliza Dushku
karakterlap: viewtopic.php?f=246&t=315
Tartózkodási hely: Merlin Szakálla Akadémia
Kapcsolat:

Re: Általános szabályok (kötelező olvasmány)

Hozzászólás Szerző: Prof. El'doro Morte »

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

Kép

(Kérjük figyelmesen olvasd el :))
Előszó: Privát üzenet küldése
Újonnan regisztrált tagjaink nem tudnak PM-et küldeni. Korábbi incidensek miatt, úgy határoztunk, hogy megvonjuk ezt a jogosultságot az újaktól. PM küldésére csak a karakterlapod elfogadása után lesz lehetőséged.

1. Karakteralkotás
● Regisztrációd után első lépésként olvasd el a szabályzatunkat és a fajleírásokat.
● Fajokkal kapcsolatban elsődlegesen a fajfelelőst keressétek. Az Adminok és modik feladatai topikban olvashatjátok kihez milyen faj és feladatkör tartozik.
● Kérjük, hogy a fajotok kiválasztásánál a felkínált listából válasszatok.
● A karakter nevének kiválasztásánál törekedjetek a változatosságra és az egyediségre, hiszen rengeteg szép és különleges név létezik a földkerekségen.
Kérjük, hogy a karakterlapmintát NE szerkesszétek át és NE változtassátok meg benne a színkódokat. A karakterlapmintát NE csupa nagybetűvel töltsétek ki, mert az olvasáskor nagyon zavaró.
● Az oldalon kialakítottunk egy részt, ahol nyugodtan dolgozhattok karakerlapjaitokon. Nem kell mást tennetek, mint nyitni egy topikot a Készülő karakterek topikon belül és a megfelelő sablon alapján megalkotni a karaktereteket.
● Ha elkészültetek, akkor a Jelezném: "Bírálható vagyok" topikban jelezzétek.

2. Avatár és aláírás
● Az avatárképek mérete: 200x300.
● Avatárképnek elfogadunk bármely élő személy - beleértve színészt, énekest, sportolót, művészt, modellt, cosplayest, stb. -, de nem szeretnénk mese, rajzolt fanart, anime vagy manga figurákat látni. Az igényes fantasy még beleférhet.
● Avatárképedet elfogadásig bármikor megváltoztathatod, elfogadás után indokolt esetben fogadunk el cserét.
● Az aláírás használata engedélyezett. Használhatsz mozgóképet is, de az legyen esztétikus és ne húzza szét az oldalt. Mérete lehetőleg 500x300-nél ne legyen nagyobb.

3. Reagok, +18 bejegyzés és helyesírás
Játéktéri játékot csak a karakterlap elfogadása után kezdhettek.
● A játék hozzászólások alapján történik, ezekben figyeljetek oda a másik karakterre. Reagjaitokban ne irányítsátok a másik karaktert.
A fórumon a reagírás elsősorban E/1. személyben történik , de ha nektek kényelmesebb E/3-ban , akkor ez a reagírási forma is megengedett. Illetve jelen és múlt idő. Egyetlen kikötésünk, ha választottál, akkor egy adott játék során ne váltogasd posztról posztra sem a személyt, sem az időt.
Egy játéktéren párhuzamosan két vagy több játék nem folyhat. Az oldalon rengeteg szabad helyszínt találtok, de ha egyik sem felel meg, akkor még mindig kérhettek tőlünk helyszínt.
● Ha egy játékot valamilyen oknál fogva nem tudtok befejezni, akkor kérjétek a játék ideiglenes zárását, vagy ha később folytatni kívánjátok, akkor a fagyasztását.
● Hozzászólások minimum 8-10 sorosak legyenek (nem kérünk kisregényeket, ha még nem megy, de ezt próbáljátok tartani). Figyeljetek oda arra is, hogy a reagjaitok legyenek tartalmasak, legyen mondanivalójuk is.
● Mivel az oldalon kiskorú játékosaink is játszhatnak, így a felnőtt tartalmú játékokat kérjük minden esetben feltüntetni. Gondolunk itt főként a véres-horrorisztikus-erőszakos, valamint az intim és szex jelenetek kijátszására. Ezt egy +18-as bejegyzéssel kell jeleznetek a posztok elején. Ugyanez érvényes az erősen trágár stílusban írt posztokra is.
Ügyeljetek a helyesírásra. Ha ezzel kapcsolatban gondjaitok vannak, javasolt előtte Word-ben megírni a reagokat. A helyesírás-ellenőrző sokat segít.

4. Játékszám és Játszótársam keresem
● Az oldalunkon nincs megszabva, hogy egy játékosnak hány futó játéka lehet és nem is tervezzünk korlátot bevezetni. Azonban mindenki csak annyi játékba kezdjen, amennyit viszonylagos aktivitás mellett vinni is tud. Ha lehet, kerüljük a játékhalmozást.
● Elfogadás után a Csevegő - Játékostársam keresem topikjában tudtok játszópajtit keresni vagy jelentkezni a már ott levő játékfelhívások valamelyikére.

5. Káromkodás és egyéb problémák
Ha valamivel, vagy valakivel problémáitok akadnak az itt tartózkodásotok során, akkor azt jelezzétek felénk és meglátjuk, mit tehetünk az ügy érdekében. Ha olyan jellegű, hogy nem akarjátok az orrunkra kötni, akkor ott a privát üzenet. De semmiféleképpen se csevegőben vagy nyilvánosan tárgyaljátok ki problémáitokat. Userek közötti személyes problémákat, nézeteltéréseket, pláne melyek más oldalon kezdődtek, azokat kéretik itt mellőzni.
Tartsátok szem előtt, hogy a játékteret és a valós életet nem keverjük!

6. Egyéb - Topikok, adminok-modik, karakterhalál, inaktív karakterek
Egy karakter halála csakis és csakis a tulajdonosa engedélyével történhet. A játék közben a karakter userének engedélye nélkül a játékostárs nem ölheti meg az adott karaktert a játékban.
● Új topicokat csak adminisztrátorok, vagy moderátorok nyithatnak. Ez alól kivétel a Saját írásaitok, a Játékvezetés, a Készülő karakterek, a Karakterhirdető és a Társoldalak topik.
● Fagyasztásra kerülnek azok a karakterek, akik usereinek személyes- és/vagy munkahelyi/iskolai teendői miatt kevés idejük maradt a játékra, netán alkotói válságba kerültek és fagyasztást kértek. Távollétük időben nem egy két nap v. hét, hanem több hónap.
Kiegészítés
Az oldalon található írások nagy része - gondolunk itt elsősorban a fajleírásainkra - az EoF szellemi tulajdonát képezik. Az engedélyünk nélkül ne vigyetek el semmit. Sokat dolgoztunk vele, ezért örülnénk, ha nem kerülne ilyenre sor. Ha bárkit ilyen cselekvésen kapunk a tagjaink közül, az illető azonnal elbúcsúzhat az oldalunktól nem számít mióta van nálunk. Ha bizonyos részek megtetszenek, és saját oldaladhoz szívesen felhasználnád, akkor keress fel minket és megbeszéljünk. ;)

Segítségképpen itt olvasható
Eddig felmerülő kérdések és válaszok
frissítve: 2020.02.23
A halál záloga kísértse életed ...
Kép
Alá by Genesis - Nyugat by Lay(től) - Szexi tanárnéni by André
Cimbim, átlag két méterrel mögöttem
Válasz küldése

Vissza: “Első lépések - betekintés a világunkba”