Pontos idő: 2019. nov. 13. 2:57

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Boszorkánymágiák
HozzászólásElküldve: 2019. jún. 28. 9:36 
Admin - Boszorkány, MSZA igazgatónője
Avatar

Csatlakozott: 2009. dec. 27. 18:11
Hozzászólások: 1029
Tartózkodási hely: Merlin Szakálla Akadémia
Faj: boszorkány
Avatar: Eliza Dushku
ET: viewtopic.php?f=246&t=315
BOSZORKÁNY MÁGIÁK

Kép


A boszorkányok és varázslók természetfeletti erővel bíró lények - a négy ősi faj közül a legfiatalabb. Néha csak mágusnak nevezik őket. Tudásuk nagy, természetfeletti erejük egy része velük született adomány, másik részét tanulás útján szerzik. A tanulás örökké tart, a születéstől a halál pillanatáig. Életük végéig, folyamatosan tökéletesítik és gyarapítják tudásukat.

A varázsláshoz három fontos dolog szükségeltetik:
Az első "szándék", vagyis igény a varázslásra. A második az "érzelem", ami meghatározza a szándékot. A harmadik a "tudás", ami a végrehajtáshoz kell. A boszorkány/mágia önmagában semleges. Nincs színe, nem jó és nem is rossz. A szándék az, ami nagyban meghatározza, hogy egy boszorkány ártó szándékkal használja tudományát, vagy egy jó ügy érdekében veti be képességeit. Valamilyen mágia minden varázsfajnál jelen van, de csak a boszorkányoknál/varázslóknál különül el a két irány fehérre és feketére.

A boszorkányoknál fontos a vérvonal, ezáltal "öröklődnek" a képességek és az adottságok. A vérvonal mellett a neveltetésnek is óriási szerepe van. Nagyban befolyásolja a mágus választását a környezet, amiben nevelkedik, az elvek, amelyek szerint felnevelik. A fehér mágia spirituális, gyógyító jellegű mágiát takar, általában pozitív célból művelt mágia. Az események befolyásolásának módszere valamely jó cél érdekében. Művelőit fehérmágusoknak (fehérboszorkány, fehérvarázsló) is nevezik. A fehér mágiahasználók alapvetően nem gyilkolnak, tisztelik az életet és annak minden formáját. Ez náluk lelkiismereti kérdés. Csak legvégsőbb esetben oltanak ki életet. A fekete mágia gonosz vagy önző szándékkal űzött mágia. A sötétség erőit idézi meg, s a szertartások során rosszindulatú erőket ébreszt fel, annak érdekében, hogy másoknak ártsanak rosszindulatból vagy önös érdekekből, esetleg előnyökhöz juttassák önmagukat. Művelőit sötét vagy feketemágusnak (fekete/sötétboszorkány, sötétvarázsló) is nevezik. A fehér mágusokkal ellenben nekik nincsenek erkölcsi aggályaik, lelkifurdalásuk, a végsőkig képesek elmenni céljaikért.
Fontos: Habár a mágusoknál a mágia elkülönül, mégis időnként mindkét "oldal" használhat fehér vagy fekete varázslatokat, de alapvetően pl. egy fehér mágus kerüli a sötét módszereket. Nem jellemző, de előfordulhat, hogy a fehér mágiát használót bevonzza a sötétség, és képességeit a fekete mágia szolgálatába állítja (ilyenkor megváltozik a jelleme, a viselkedése, az egész személyiségében, világlátásában változás áll be), ahogy az sem kizárt, hogy egy sötét mágus "tisztul meg", és ereje a fehér mágia felé irányul (az ő személyisége is változik). Valamilyen mágia minden varázslattal bíró fajnál jelen van, de csak a boszorkányoknál/varázslóknál különül el a két irány. A mágia használójának varázslataihoz nem csak a környezet/a természet energiáját, de saját testét és életenergiáját is felhasználja, ezért ahogy fárad a boszorkány/varázsló a varázslata is gyengébb.


MÁGIATERÜLETEK
A következő mágiák általánosságban mutatják be, hogy milyen kompetenciák, képességek tartoznak egy-egy területhez. Ezek a területek, akárcsak a mágia, ezek is semlegesek, azaz mindkét irány (fekete, fehér) számára választhatóak. Az ide sorolt képességekre és varázslatokra is ugyanez igaz, semlegesek, a mágiahasználó szándéka nagyban meghatározó.


  I. Eszköz mágia (pl. gyertyamágia)
  II. Mechano mágia (!)
  III. Természet mágia
   IV. Elementál mágia (!)
   V. Anyagmágia
   VI. Állatmágia (!)
   VII. Növénymágia
  VIII. Igéző/Szómágia (pl. rontás/átok, ráolvasás, igézés, kötések)
  IX. Idéző mágia
  X. Vérmágia (!)
  XI. Illúziómágia
  XII. Jövendőmondás
  XIII. Szertartásmágia

Ahol (!) jelet láttok, az a mágiafajta erősen vérvonalhoz kötött. Ezek a mágiatípusok nem tanulhatóak, csak fejleszthetőek. Születéskor a boszorkány/varázsló már rendelkezik a hajlammal. Csak EGY vérvonalhoz köthető mágiát tudhatsz magadénak, de több nem vérvonalhoz köthető mágiát sajátíthatsz el a tanulmányaid során! A nem vérvonalhoz kötődő mágiák közül 2-3 olyan mágiaterület választható, amiben a mágus nagy jártasságot szerezhet.

Megjegyzés:
-Nem kötelező olyan mágiát választani, ami vérvonalhoz kötődik, de ajánlott!
-Érdemes összhangba hozni a vérvonal által örökölt és a speciálisan tanulható mágiatípusokat. Nem kötelező, de érdemes egymáshoz közel álló mágiaterületeket választani pl. idézőmágia-vérmágia. Irányadóként ajánljuk figyelmetekbe a mágiatípusok leírásánál a "Tipp"-eket!
-A karakterfejlődés során is lehet új mágiaterületeket szerezni, újakat tanulni és frissíteni a karakterlapot. Ez alól azonban a vérvonalhoz kötődő mágiatípusok kivételek.
-Ha két különböző vérvonalhoz kötődő mágiát használó mágusnak gyereke születik (pl. vérmágus apa, földelementál anya), akkor a két vérvonal közül csak az egyiket örökölheti. Ennek kiválasztása az userre van bízva.
-Félvéreknél (félvér boszorkány, félvér varázsló) nem válaszható vérvonalhoz köthető mágia, de a speciálisan tanulható mágiák közül maximum 2 mágiaterületre szakosodhatnak ők is.


I. Eszközmágia

Az eszközmágia mágikus eszközökkel, mágikus eszközök segítségével folytatott mágia, mely egy vagy több már meglévő eszköz felhasználását jelenti a varázslás során, és nem foglalja magába az eszközalkotás képességét (az eszközalkotás az anyagmágiához kötődik). Minden eszköz egyfajta spirituális jelkép. Mindegyik eszköz "vezető", a használó akaratának, a pszichikus energiájának közvetítőeszköze, ezért a boszorkánynak/varázslónak fejlesztenie kell pszichikus erejét. Az eszközök önmagukban csak eszközök, semleges tárgyak. A használó szándéka az, ami eldönti, hogy rosszra vagy jóra használja fel őket. Az egyik leggyakrabban használt eszköz a gyertya. Gyertyamágia, olyan tudomány, mellyel átlépünk a földi határokon. A gyertya az életet, a halált, az újjászületést, az örök körfogást megtestesítő mágikus eszköz. A színeknek is jelentőségük van (a fehér a megtisztulás; a piros a szerelem, a szexualitás; a zöld a jólét, a siker; kék az egészség; sárga a tudatunk megtisztítása; fekete a kötés; ezüst a lelki egyensúly; bíbor a bölcsesség; rózsaszín a pozitív érzelem kiváltása; barna a megfontoltság, a gyakorlatiasság; narancssárga a pénzügyi gyarapodás).
Tipp: Mindegyik mágiához jól passzol, hiszen a legtöbb boszorkány és varázsló használ valamilyen eszközt.


II. Mechano mágia (Ezt a mágiatípus az árnyvadászoknál is használatos.) (!)
Kép

A mechanomágia a mágia azon formája, mely a finom mechanikus eszközök elkészítéséhez és funkcionális működtetéséhez szükséges. A mágia ezen formája csak bizonyos mértékben tanulható, sokkal inkább fejleszthető, a boszorkány vele született adottsága. Használóinak született tehetségek, kivételes kézügyessége van, ami alkalmassá teszi őket a mechanikus tárgyak megépítését is. Ehhez tudományos és műszaki ismeretek is szükségesek. A mechanomágus saját mágikus energiájával tölti fel és működteti az eszközt, így nyerik el céljukat és értelmüket. Nem csak a használó közvetlen közelében, de távolabb is működik a tárgy, amit időről időre újra fel kell töltenie mágikus energiával. A mechanomágusok szavakkal és/vagy gondolatok útján, kézmozdulatokkal kísérve képesek irányítani kreatúráikat. A mechanomágia a mágia azon fajtája, amit egész életen át tanulni, fejleszteni kell!
Tipp:Ez egy vérvonalhoz szorosan kötődő mágiaág, ami remekül társítható az eszközmágiához, az anyagmágiához és az illúziómágiához.


III. Természetmágia
Kép

A természetmágia közvetlen és gyakorlatias, egy átfogó és összetett mágia. Magába foglalja az anyagmágiát, közel áll az állat- és növénymágiához, kötődik az elementál mágiához, de nem korlátozódik egy adott elemre. Használói jellemzően maguk is a természet lágy ölén élnek. A természetmágia jóval több, mint az elemekben rejlő varázslat. Ez a mágia bennünket körülvevő természetből fakad, a természet erejét és energiáját veszi alapul. A természetmágus hatalmát anyatermészetből - a tavakból/folyókból, a hegyekből, a búzamezőkből, az erdők fáiból, a madarak énekéből, ásványokból, kövekből stb. - nyeri. Ezt a nyers energiát használja fel a varázslataihoz.
Tipp: Speciálisan tanulható mágiák közül remekül illik az anyagmágiához, a növénymágiához és az állatmágia tanulható változatához, illetve a vérvonalhoz kötődő mágiák közül az elementál-mágiához és az állatmágiához.


IV. Elementál mágia (!)
Kép

A természetmágiához közel álló mágia, amely az ősi elemeket (tűz, víz, föld, levegő) hívja segítségül. Ez a mágia a boszorkány/varázsló vele született adománya, már a felmenőik is elementálok voltak. Ez a fajta mágia fejleszthető, csak bizonyos mértékben tanulható. Az elementál mágusok nem minden, hanem csak EGY elem felett uralkodnak. Érzelmeik befolyást gyakorolnak erejükre. Könnyedén kapcsolódnak rá a pozitív energiákra éppúgy, mint a sötét/negatívakra, éppen ezért erejük lehet segítő, vagy romboló. Mágiájuk részben az elemekből, részben saját életerejükből táplálkozik, ha fárad a mágiahasználó, úgy gyengül a mágiája is.
Típusai:
-Tűztípusú elementálok: erejük a tűz eleme köré koncentrálódik. Hatalmuk van a lángok felett. Egyetlen szavukkal, kézmozdulatukkal vagy más technika segítségével tüzet gyújtanak, mozgatják, irányítják, formálják a tűz lángjait.
-Víztípusú elementálok: uralkodnak a víz erői felett. Szavukra, jelzésükre uralmuk alá hajtják, irányítják, formálják a vizek - folyók, tavak, tengerek, óceánok - hullámait.
-Levegőtípusú elementálok: akaratukkal mozgásra bírják a levegőt, irányítják a szeleket, dühük erejével vad, tomboló szélviharokat gerjesztenek.
-Földtípusú elementálok: a föld eleme felett van befolyásuk. Mágiájukkal megrengetik a földet, széles hasadékokat hoznak létre. Erejükkel hatással vannak a földre, a homokra, a kövekre és az ásványokra. Szavukkal, mozdulataikkal formálják őket.
Tipp: Egy vérvonalhoz kötődő mágiaág, ami szoros kapcsolatban áll a természetmágiához, annak része. Emellett nagyon jól társítható a speciálisan tanulható mágiák közül még az anyagmágiához, a növénymágiához és az állatmágia tanulható változatához.


V. Anyagmágia
Kép

Az anyagmágia a természetmágia része. Művelői jellemzően egyfajta művészlelkek. Sokuknál velük született adottság, de az anyagmágia egy tanulható mágiaág. A veleszületett hajlam előnyként jelentkezik a tudományág elsajátításában. Az anyagmágusok nem az összes, hanem csak bizonyos anyagra képesek hatást gyakorolni csak úgy, mint az elementál-mágusok. Ez a mágia magába foglalja az eszköz/tárgyalkotás képességét is. Értelemszerűen abból az anyagból tudnak tárgyalkotni, ami felett befolyásuk van. Egyetlen szó, vagy mozdulatsor elég, hogy akaratuk szerint formálják és alakítsák az adott anyagtípust. Mágiájuk, mint a legtöbb mágia esetében is a használó energiáit használja.
Ilyen anyagtípusok pl. a ruhaanyagok (selyem, gyapjú, len, pamut...), az üveg, a csontok, a papír, a/z kövek/ásványok, a faanyagok, folyadékok stb.
Tipp: Speciálisan tanulható mágia, ami párosítható a természetmágiával, a növénymágiával, az állatmágiával és az illúziómágiával.


VI. Állatmágia (!)
Kép

Az állatmágia részben kötődik a természetmágiához. Ennek a mágiának létezik egy születéssel kapott fejleszthető és egy tanulható formája. Az állatmágia, mint a boszorkány/varázsló születési adottsága egy intenzív mágiatípus, melynek révén képes az állatok befolyásolására, megidézésére, a mágiahasználó szolgálatába állítására. Őket általában animágusoknak nevezik, néhol a sámán megnevezést használják rájuk. Az állatmágia másik formája a tanult állatmágia, mely hasonló az előbb felsoroltakhoz. A fejleszthető és a tanulható állatmágia közötti legfőbb különbség, hogy az animágusok nem csak illúzió által képesek az alakváltásra, hanem ténylegesen/fizikálisan is képesek egy-egy állat bőrébe bújni (a vérállatokhoz hasonló átalakulást kell elképzelni). Az illúzió által bármilyen állat képét magukra ölthetik, fizikálisan viszont csak 2-3 állandó alakot használnak (ezt az user dönti el, hogy a karakter milyen állatok testébe bújik).
Tipp: akár a vérvonalhoz kötő, akár a speciálisan elsajátítható állatmágiáról van szó a természetmágiával, az illúzió és a szómágiával jól összepasszol.


VII. Növénymágia
Kép

Közvetlen és gyakorlatias mágia, ami szorosan kötődik a természetmágiához, a természetmágia része. A tanulható mágiafajták közé tartozik, a vele született hajlam előny. A mágiahasználó a növények erejét (fák, bokrok, virágok) állítja szolgálatába. Képesek a növények növekedését befolyásolni. A mágia alapja a növényismeret. A gyógy- és a mérgezőnövények ismerete fontos a gyógyításban, a mérgek és ellenmérgek készítésében is. A növénymágia használói a legjobb gyógyítók vagy méregkeverők.
Tipp: Speciálisan tanulható mágiák közül ajánlott társítani a természetmágiához és az anyagmágiához.


VIII. Igéző/Szómágia
Kép

Nem más mint beszéddel űzött mágia. Okkult erők mozgósítására tudatosan használt szavak összessége. A szavak, akárcsak az eszközök semlegesek. A használó szándéka ad neki mágikus jelentéstartalmat, a használó akarata határozza meg, hogy a szavak segítő, vagy ártó szándékúak.
Ismert hagyományos formái:
-Ráolvasás: nem más mint élő szöveg (szavak, mondatok, szövegrészek) ismétlése, melynek alapja, hogy a használó saját akaratát vetíti át másra. Ennek számtalan célja lehet, amit minden esetben a szándék határoz meg. Lehet gyógyító célú, ártó hatású, szerelmi varázslás vagy akár bajelhárító jellegű ráolvasás (védővarázslat).
-Átok: olyan negatív energia, ártó célú varázslat, melyet az átkozó egyszer küld áldozata felé bosszúságot, kellemetlenséget okozva vele, de ez egy idő után magától eltűnik. Gyakran kötődik tárgyakhoz vagy egy adott helyhez.
-Rontás: olyan negatív energia, ártó célú varázslat, amit a mágus folyamatosan küld az áldozata felé. Ez mindig egy adott személyhez vagy személyekhez kötődik. Ahhoz, hogy a rontás állandóan fennálljon, folyamatosan táplálnia kell valamivel pl. haraggal vagy véráldozattal. Ez nem tűnik el csak úgy magától, a rontást meg kell szüntetni, "le kell szedni" egy semlegesítő varázslattal.
-Kötések (pl. szerelmi): A kötés lényege, hogy egy ember egy másik embert "mágikus módszerrel, magához köt", a másik ember megkérdezése nélkül, semmibe véve a másik ember szabad akaratát.
Tipp:Egy olyan speciálisan tanulható mágiatípus, ami bármelyik mágia mellett jól működhet.


IX. Idéző mágia
Kép

A mágia azon fajtája, ami tanulható és mellyel a használó képes különféle (akár földöntúli, alvilági) lényeket megidézni. Ez alatt általában szellemek, démonok vagy démonlények (boszorkányszinttől függően C, B, ritkán A típusúakat is), házimanók, sárkányok és halottak idézését értjük - szellemi és fizikai/testi formában egyaránt. A megidézett egy meghatározott ideig képes a földi világban és/vagy a mágiahasználó szolgálatában állni. Ez általában 2-3 napot jelent, de egy erősebb mágus esetében ez több is lehet. Az idézéssel egy láthatatlan, megszakíthatatlan (vagy nehezen megszakítható) kapocs jön létre az idéző és az idézett között. Amíg az idézés tart az idézett teremtménynek nincs vagy csak korlátozott a szabad akarata. A létrejött kötelék rákényszeríti, hogy az idéző akaratának eleget tegyen, parancsait kövesse. Az idézőmágus érzékeli a megidézett teremtmény jelenlétét, tudja merre jár, érzékeli bárhol van. Sok esetben még a gondolataiba is beférkőzhet, ám az idézett nagyon ritkán, szinte soha nem képes a mágus elméjébe látni. Az idézőmágus annak érdekében, hogy a varázslat még eredményesebb és tartósabb legyen, gyakran hívja segítségül az eszközmágia praktikáit (gyertyamágia, idézőkörök rajzolása). A még erősebb kötelék kialakítása érdekében a mágus sokszor a saját testét sem rest bevetni (itt kapcsolódik össze az idézőmágia és a vérmágia).
Tipp: Tanulható mágiák családjába tartozik. Jól működik együtt a vérvonalhoz kötődő vérmágiával és az elementál-mágiával, a tanulható mágiák közül az anyamágiával, illúziómágia és az igéző/szómágiával.


X. Vérmágia (!)
Kép

A vérmágia a mágiaágak azon fajtája, ami egy egyértelműen a mágussal született adomány, fejleszthető képesség. Ezek a boszorkányok/varázslók varázslataikhoz (illúziók keltéséhez, tárgyak alkotásához) elsősorban saját vérüket használják. A vérmágusok gyakran űznek idézőmágiát, vérükkel ráerősítenek az idézésre, illetve a köztük és az idézéssel előhívott teremtmény közötti kapcsolatot erősítik. Fontos tudnivaló róluk, hogy a vérük használata után legyengülnek, de a velük született tehetségük révén mágiájuk használata közben képtelenek elvérezni.
Tipp: Egy vérvonalhoz kötődő mágia, amihez remekül passzítható a speciális mágiák közül az idézőmágia, az illúziómágia, a szertartásmágia és az igéző/szómágia.


XI. Illúziómágia
Kép

Az illúziómágia a látszatkeltés mágiája. A mágus varázserejével az elmébe hatol és az elmére hat/téveszti meg. Az illúziók a valóság látszatát keltik. Sok esetben egy másik valóságba repítik a mágia hatása alatt állót. Az illúziómágus kihasználja a célpont vágyait, álmait. Gyakran élénken élő vagy rég elfeledett emlékekből merít a valóság látszatához. A illúzió által kreált térnek nincs ideje, folyhat a jelenben, a régmúltban vagy akár egy közeli vagy egy távoli jövőbe. A varázslatok nem igényelnek eszközöket, de az illúziókeltés hatásának növelése miatt gyakran alkalmaznak különféle varázs/tárgyakat. Legtöbbször ezek a varázslat hatása alatt személyhez kötődnek. Ez a mágia nem csak rossz szándékú megtévesztésre használható, alkalmazható pl. lelki eredetű problémák feltárására is.
Tipp: Egy olyan speciálisan tanulható mágiatípus, mely bármelyik mágiához remekül társul.


XII. Jövendőmondás
Kép

A jövendőmondás bármely mágikus eljárás, mely a jövendő feltárását célozza meg. Többféle technikája van. A jövendőmondás tehetségével született boszorkányok, varázslók többsége bizonyos időközönként önkéntelenül transzba esik és elmondja/leírja/megálmodja stb. a jövő várható alakulását. Van, aki a halottak szellemének segítségével látja meg ugyanezt. A jövendőmondást nehéz tanulni ha nincs meg az egyénben a tehetség, de nem lehetetlen. Jövendöléseket például a következőkből lehet olvasni: tenyérolvasás, füstjóslás, kártyavetés, teajóslás, csillagjóslás, rúnavetés, jövendölés olvadt viasz/méz segítségével, kristálynézés, tűzolvasás, emberi/állati belső szervek vizsgálása, stb.
Tipp: Speciálisan tanulható mágia, bármelyik másik mágiaághoz szabadon társítható.


XIII. Szertartásmágia
Kép

A tanulható mágiák közé sorolható mágiatípus, mely szorosan kötődik az eszközmágiához. Egyértelműen gyakorlati mágia, mely más mágiák ismereteit ötvözi, azok hatékonyságát erősíti fel. A mágus elsősorban eszközöket (pl. talizmánt, amuletteket, ünnepélyesen felszentelt tárgyakat, varázskódexet, stb.) vagy szavakat/igéket használ a szertartásmágia során, de előfordulhat, hogy saját vérével növeli a varázslat hatékonyságát (az alkalmi vérrel történő varázslás nem azonos a folyamatos vérhasználatú varázslatokat használó vérmágiával). A szertartásmágia alapja egy varázslásra alkalmas semleges tér kialakítása, ezért a mágus a szertartás előtt rendszerint a terület (ez lehet egy kisebb szoba, vagy akár egy tisztás a szabadban) megtisztításával kezd, ezt követi a szertartás rituálé része, amit a varázslat és a mágus szándéka és képességei határoznak meg. Ez a lap- vagy gyertyaégetéstől a véráldozat bemutatásáig sok minden lehet.
Tipp: nagyon jól társítható válaszható mágiák közül az eszköz és a igéző/szómágiához, illetve az idézőmágiánál is hasznos ismeret.

_________________
A halál záloga kísértse életed ...
Kép
Alá by Genesis - Nyugat by Lay(től) - Szexi tanárnéni by André
Cimbim, átlag két méterrel mögöttem


Offline
 Profil E-mail küldése  
 Hozzászólás témája: Re: Boszorkánymágiák
HozzászólásElküldve: 2018. ápr. 24. 20:30 
Admin - A Harag fődémona
Avatar

Csatlakozott: 2009. dec. 28. 18:16
Hozzászólások: 930
Tartózkodási hely: A Poklon innen és túl
Faj: Démon
Avatar: Katharine Mcphee
ET: viewtopic.php?f=248&t=2326
BOSZORKÁNYMÁGIA - Idéző mágia
-A démonok idézése-


Kép

Démont idézni leggyakrabban boszorkánymágiával, azon belül idézőmágiával lehet.
(Idézőmágiáról bővebben a Boszorkánymágiáknál)


Démont kevés különbséggel, de kétféleképp idézhetsz, attól függően hogy egy démont vagy egy konkrét démont akarsz-e előcsalni a Pokolból. Alapesetben az idéző módszerekkel, eszközökkel magadhoz tudod idézni, de ha egy bizonyos démont akarsz a idézőkörödbe csalni, akkor ahhoz tudnod kell a démon (pontos, teljes) nevét is. Ugyanazokat a jól bevált idézőmódszereket és tárgyakat használod, annyi különbséggel, hogy hangosan kimondod a démon nevét. Nincs rá szabály hányszor kell elismételned a nevet, hogy feltűnjön előtted, de egyszer minimum el kell hangoznia a névnek.

Hogy milyen démonokat idézhetsz meg és milyen szinten kell állnod a mágiában, hogy ezt megtehesd, ahhoz ismerned kell a démonok hierarchiáját is. Leírást a démonleírásban találsz.

Névvel vagy név nélkül idézhetőek
4. szintű (D típus) démon megidézésére bárki képes: kezdő boszorkány, varázsló, megfelelő eszközökkel egy ember is.
3. szintű (C típus) démon megidézése erős haladó vagy középhaladó boszorkány, varázsló tudását igényli.
2. szintű (B típus) démonok esetében tapasztalt mágiahasználó szakértelme szükséges ugyanis csak erős mágiával lehet őket megidézni és kordában tartani. Így erős középhaladó vagy mester szinten gyakorlott varázslók, boszorkányok képesek rá.
1. szintű démonok (A típus) a legerősebb idézhető démonok, akiket csak a legjobbak, a boszorkánymágia-tudomány legmagasabb szintjén álló varázslók és boszorkányok képesek megidézni. Ez erős mester vagy professzori szintet jelent.

Minél alacsonyabb szintű az idézett démon, annál könnyebb irányítani, engedelmességre bírni és az idézőkörön belül tartani. A gyengébbek közül egyszerre több démon is megidézhető, de csak megfelelő gyakorlattal ajánlott.
A démonok nem emberi külsejükben, mindig démoni alakjukban tűnnek fel az idéző előtt.

Nem idézhető démonok
A Pokol ura és a fődémonok a démonvilág legerősebb démonjai, akik mágiával nem idézhetőek meg. Őket csak megszólítani lehet, de ehhez tudni kell a nevüket. A hívás ugyanolyan módon történik, ugyanazokkal a bevált eszközökkel, mint az idézéseknél megnevezéssel. Csak rajtuk múlik hajlandóak-e megjelenni az idéző előtt. Azonban irányítani és az idézőkörön belül tartani nem lehet őket.

_________________
Kép
"Da shimulii, ehii daol charanmu un da toa xaol naewa so!"

Démon formám
Elias + Elias


Offline
 Profil E-mail küldése  
 Hozzászólás témája: Boszorkánymágiák
HozzászólásElküldve: 2018. jan. 11. 13:44 
Admin - A Harag fődémona
Avatar

Csatlakozott: 2009. dec. 28. 18:16
Hozzászólások: 930
Tartózkodási hely: A Poklon innen és túl
Faj: Démon
Avatar: Katharine Mcphee
ET: viewtopic.php?f=248&t=2326
Ide kerül minden olyan leírás, ami hasznos lehet, hogy megismerd a világunk boszorkánymágiáit. :boszi1:

_________________
Kép
"Da shimulii, ehii daol charanmu un da toa xaol naewa so!"

Démon formám
Elias + Elias


Offline
 Profil E-mail küldése  
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron